close-up van bewakingscamera
22.1.2024

Nachtzicht bij slimme deurbellen

Nachtzicht is een functie van moderne slimme deurbellen. Het moet worden gezegd dat veel producenten opmerkelijk veel vooruitgang hebben geboekt als het op het nachtzicht aankomt. Dankzij geavanceerde technologieën kunnen deze deurbellen nu heldere en gedetailleerde beelden leveren, zelfs in complete duisternis. Dit betekent dat huiseigenaren nu dag en nacht een duidelijk zicht hebben op wie er voor hun deur staat. De geïntegreerde nachtzichtmogelijkheden in slimme deurbellen zorgen voor een ononderbroken en betrouwbare bewaking, ongeacht de lichtomstandigheden.

Op deze pagina over nachtzicht

    Top 3 deurbellen met nachtzicht

    Als je kiest voor een slimme deurbel met camera kun je wat ons betreft maar beter meteen kiezen voor een deurbel met nachtzicht. Dit is nu eenmaal dé garantie op een verhoogde veiligheid. Een goede deurbel met nachtzicht biedt heldere beelden in lage lichtomstandigheden, waardoor je altijd weet wie er aan je deur staat, ongeacht het tijdstip. De beste deurbellen met nachtzicht zijn hieronder weergegeven.

    Eufy Dual 2 Pro

    De Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro is een geavanceerde slimme deurbel die is uitgerust met twee camera's, waardoor het volledige zicht bij de voordeur wordt gegarandeerd zonder dode hoeken. De onderste camera herkent zelfs pakketten die voor de deur worden achtergelaten. Deze deurbel maakt gebruik van zowel een infraroodsensor als een radar voor het nauwkeurig detecteren van personen, waardoor het onderscheid kan maken tussen bekende en onbekende bezoekers. Het apparaat vereist een Eufy HomeBase en biedt diverse aanpasbare meldingen voor extra gemak en veiligheid.

    Ring Video Deurbel 4

    De Ring Video Doorbell 4 is een vernieuwde versie van zijn Ring-voorgangers. Deze videodeurbel van Ring biedt verbeterde wifi, een eenvoudig vervangbare oplaadbare batterij en voorvertoningen in kleur. Deze functie zorgt ervoor dat je geen moment mist, door opnames te starten voordat er een bewegingsmelding wordt gegenereerd. De Ring Doorbell 4 biedt geavanceerde bewegingsdetectie met aanpasbare zones en HD-video voor heldere beelden, zowel overdag als 's nachts.

    Google Nest Hello Video Deurbel

    De Google Nest Hello Video Deurbel onderscheidt zich van de rest door zijn vermogen om overdag en 's nachts heldere, gedetailleerde beelden vast te leggen. Dankzij de HDR- en nachtzichtfuncties kun je personen of pakketjes duidelijk zien. Met een abonnement op Nest Aware kan de deurbel zelfs bekende gezichten herkennen. Deze bedrade deurbel is uitgerust met een 3MP-kleurensensor voor heldere beelden. De Google Nest Hello is compatibel met de meeste standaard deurbelsystemen en biedt tweewegcommunicatie in HD-kwaliteit.

    Kenmerken van nachtzicht bij slimme deurbellen

    Nachtzicht is een cruciale functie waarover steeds meer slimme deurbellen met een camera beschikken. Dankzij nachtzicht kunnen gebruikers ook in het donker zien wie er voor hun deur staat. Deze technologie maakt het mogelijk om beelden vast te leggen in situaties met weinig of geen licht, waardoor de veiligheid rondom het huis ook 's nachts gewaarborgd blijft. Een deurbel met nachtzicht verhoogt de functionaliteit en effectiviteit van het apparaat, vooral in omgevingen waar nachtelijke bezoekers of nachtelijke bewegingen frequent voorkomen.

    Werking van nachtzicht bij slimme deurbellen

    Nachtzicht in slimme deurbellen maakt gebruik van IR-technologie (infraroodtechnologie). Infraroodlicht, dat voor het menselijk oog onzichtbaar is, wordt door de camera gebruikt om beelden te verlichten in omstandigheden met weinig licht. De camera detecteert dit licht en creëert een beeld dat in zwart-wit wordt weergegeven. Dit is effectief in zeer lage lichtomstandigheden en biedt duidelijke beelden, zelfs in complete duisternis.

    Er zijn ook slimme deurbellen met nachtzicht in kleur. Deze gebruiken vaak een combinatie van IR-technologie en lichtsensoren. Ze vereisen een zekere mate van omgevingslicht, zoals straatverlichting, om kleurenbeelden te produceren. Soms maken ze ook zelf licht om de kleurenbeelden mogelijk te maken. Het verschil tussen zwart-wit- en kleurnachtzicht ligt voornamelijk in de hoeveelheid licht die nodig is om duidelijke beelden te produceren en de details die in deze beelden worden gevangen.

    Voor- en nadelen van nachtzicht bij slimme deurbellen

    • Duidelijke zichtbaarheid van bezoekers als het donker is

    • Preventieve bescherming tegen inbrekers

    • Nachtelijke opname van bewijsmateriaal

    • Beperkte details bij nachtelijke opnames

    • Meer foutpositieve opnames

    • Hoger energieverbruik

    Tips voor goed nachtzicht bij deurbellen

    Nachtzicht is uitgegroeid tot een onmisbare functie van moderne slimme deurbellen. In de praktijk valt het nachtzicht bij een slimme deurbel soms tegen. Dit heeft vaak veel te maken met de plaatsing van de slimme deurbel. Hieronder zijn enkele tips om het beste uit het nachtzicht van je deurbel te halen.

    • Juiste plaatsing: Zorg dat de deurbel niet direct op lichtbronnen of reflecterende oppervlakken is gericht. Dit voorkomt overbelichting en zorgt voor een duidelijker nachtzicht.

    • Deurbel schoonmaken: Houd de lens van de deurbel schoon. Vuil, stof of vingerafdrukken kunnen het nachtzicht aanzienlijk verminderen.

    • Afstellen van de kijkhoek: Richt de camera zodanig dat deze een breed en helder zicht biedt. Vermijd het te dicht bij de grond of te hoog richten, wat kan leiden tot een onduidelijk beeld.

    • Vermijd directe reflecties: Plaats de deurbel zo dat deze niet direct tegen muren, daken of andere oppervlakken aankijkt die het infraroodlicht kunnen reflecteren.

    • Gebruik van externe lichtbronnen: Overweeg het plaatsen van externe lichtbronnen om het omgevingslicht te verbeteren, vooral als je kleurnachtzicht wilt optimaliseren.

    • Controleer de instellingen: Ga na of de instellingen van je deurbel nog optimaal zijn voor nachtzicht en pas deze aan indien nodig.

    • Update de firmware: Zorg dat je deurbel altijd de nieuwste softwareversie heeft, aangezien updates soms prestatieverbeteringen voor nachtzicht bevatten.

    • Bewegingsdetectie: Stel de gevoeligheid van bewegingsdetectie in om valse alarmen te voorkomen, wat ook de nachtzichtfunctie kan beïnvloeden.

    Relevante en aanvullende producten voor deurbellen met nachtzicht

    camera bij nacht - groen licht schijnt op de muur

    Een slimme deurbel met nachtzicht geeft een flinke upgrade aan de beveiliging rond je voordeur. Er zijn nog verschillende andere producten die hieraan kunnen bijdragen en die je voordeur nog intelligenter kunnen maken. Hieronder zijn ze besproken.

    Slimme verlichting

    Slimme verlichting speelt een cruciale rol in het verbeteren van het nachtzicht voor deurbellen. Door slimme lampen in te stellen die automatisch aangaan bij schemer of bij detectie van beweging, wordt de omgeving rond de deurbel verlicht. Dit verbetert niet alleen de zichtbaarheid voor de camera van de deurbel, maar draagt ook bij aan het afschrikkend effect tegen ongewenste bezoekers. Gebruikers kunnen deze verlichting via een app bedienen en het een en ander synchroniseren met hun slimme deurbel.

    Floodlightcamera’s

    Floodlightcamera’s bieden een geweldige aanvulling op een slimme deurbel met nachtzicht. Deze camera's combineren krachtige verlichting met video-opnames, waardoor ze een gebied effectief kunnen verlichten en tegelijkertijd scherpe beelden kunnen vastleggen. Ze zijn bijzonder nuttig in slecht verlichte gebieden en kunnen worden geprogrammeerd om aan te gaan bij bewegingsdetectie, waardoor ze een extra beveiligingslaag bieden.

    Beveiligingscamera’s met nachtzicht

    Beveiligingscamera's met nachtzicht, zoals die van Eufy, bieden een aanvullende dekking voor gebieden die de slimme deurbel niet kan bereiken. De reden dat wij de Eufy-camera’s zo specifiek benoemen, is geen toeval. Deze beveiligingscamera’s beschikken namelijk over een unieke functie, genaamd cross-camera tracking. Dit stelt ze in staat om beweging te volgen en te communiceren met andere camera's in het systeem om een vollediger beeld te geven van wat er rondom je huis gebeurt, zelfs als het donker is. Je kan de persoon van de ene over de andere camera volgen zonder dat je zelf moet switchen tussen de camera’s. Dit werkt optimaal indien je ook over een Eufy-deurbel beschikt.

    Bewegingssensoren

    Bewegingssensoren kunnen strategisch worden geplaatst om beweging te detecteren nog voordat iemand de deurbel bereikt. Ze kunnen worden gekoppeld aan slimme verlichting of camera's, zodat deze automatisch geactiveerd worden bij detectie van beweging. Dit verhoogt de efficiëntie van de slimme deurbel en andere beveiligingscamera's, aangezien alles nog sneller begint te filmen. Je kunt zelfs instellen dat de slimme verlichting direct aangaat, wat mensen met slechte bedoelingen kan afschrikken. Dit zorgt tegelijkertijd voor beter belichte en helderdere beelden.

    Zonnepaneel

    Het klinkt misschien gek om een slimme deurbel met nachtzicht uit te rusten met een zonnepaneel, maar dat is het niet. Dan is de deurbel uiteraard uitgerust met een oplaadbare batterij die overdag kan opladen door de zonnestralen, zodat deze energie ook ’s nachts kan worden gebruikt voor de nachtzichtcamera. Dit komt slim tegemoet aan het feit dat nachtzicht bij deurbellen extra energie verbruikt. Onder meer de slimme deurbel van Ring kan worden uitgerust met een zonnepaneel.