persoon met gele pet belt aan met enveloppes onder de arm

Slimme deurbel kiezen met of zonder abonnement?

Bij het zoeken naar een slimme deurbel heb je de keuze tussen een model dat een abonnement vereist en een model dat zonder een abonnement kan worden gebruikt. Elk type deurbel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Terwijl sommige consumenten de voorkeur geven aan de geavanceerde functies en het gemak van cloudopslag, iets dat vrijwel altijd enkel bij abonnementsmodellen komt kijken, geven anderen de voorkeur aan de privacy en het gebrek aan terugkerende kosten van deurbellen zonder abonnement. Het is van essentieel belang om deze en andere verschillen te begrijpen. Enkel zo kun je een weloverwogen keuze maken en er zeker van zijn dat de slimme deurbel perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Op deze pagina over slimme deurbellen met of zonder abonnement

    Voor- en nadelen van een slimme deurbel met abonnement

    Het is ongelooflijk hoe technologie onze huizen transformeert. Een van de meest innovatieve uitvindingen van de afgelopen jaren is ongetwijfeld de slimme deurbel. Terwijl deze deurbellen op zichzelf al indrukwekkend zijn, bieden sommige fabrikanten aanvullende functies, vaak via een abonnementsservice. Veel mensen aarzelen wanneer ze het woord abonnement horen, denkend aan maandelijkse kosten en langdurige verplichtingen. Toch kan een slimme deurbel met een abonnement de investering waard zijn.

    Maandelijkse kosten

    Een van de grootste nadelen van het kiezen voor een slimme deurbel met een abonnement is het prijskaartje. Je zal maandelijks of jaarlijks moeten betalen om van alle functionaliteiten te genieten. Vaak is het goedkoper om meteen voor een jaar te betalen. Toch is het belangrijk om het een en ander in perspectief te plaatsen. Vaak zijn deze abonnementskosten relatief laag en bieden ze toegang tot geavanceerdere functies die de veiligheid en het gebruiksgemak in en rond het huis verhogen. Hieronder vind je een overzicht van de abonnementskosten bij de slimme deurbellen van Google Nest, Ring en Arlo. Dit zijn veruit de populairste slimme deurbellen met een abonnement.

    Merk slimme deurbel met abonnementPrijs abonnement per maandPrijs abonnement per jaarBesparing bij betalen per jaarVideogeschiedenisExtra functies
    Google Nest - Nest Aware€ 5,00€ 50,00€ 10,0030 dagenJa
    Google Nest - Nest Aware Plus€ 10,00€ 100,00€ 20,0060 dagen + 10 x dag en nachtJa
    Ring - Protect Basic€ 3,99€ 39,99€ 7,89180 dagenJa
    Ring - Protect Plus€ 10,00€ 100,00€ 20,00180 dagenJa
    Arlo - Arlo Secure Plan€ 3,99€ 47,88Geen30 dagenJa
    Arlo - Secure Plus Plan€ 15,99€ 191,88Geen60 dagenJa

    Maximaal geheugen

    Een standaard slimme deurbel heeft een gelimiteerd intern geheugen voor het opslaan van videoclips. Hier loop je snel tegenaan wanneer er veel beweging voor je deur is. Soms kun je dit bij een slimme deurbel zonder een abonnement uitbreiden met bijvoorbeeld een SD-kaartje, maar ook dan krijg je met beperkingen te maken. Bij een slimme deurbel met een abonnement kun je meestal genieten van veel online opslagruimte, waardoor je geen belangrijke meldingen of videoclips mist.

    Cloudopslag

    Een van de grootste voordelen van een abonnement is de toegang tot cloudopslag. Dit betekent dat beelden niet alleen lokaal worden opgeslagen, maar ook veilig in de cloud. Dit biedt extra zekerheid, want zelfs als een slimme deurbel fysiek wordt beschadigd of gestolen, blijft het opgenomen materiaal toegankelijk vanuit de cloud. Daarnaast is het eenvoudiger om videobeelden te delen of te downloaden vanuit een cloudomgeving. Zonder cloudopslag zou een inbreker de deurbel kunnen beschadigen of meenemen, zodat je niet langer over de beelden beschikt.

    Meer over opslag bij slimme deurbellen

    Extra functionaliteiten

    Met een abonnement kun je vaak rekenen op extra functionaliteiten die niet beschikbaar zijn voor standaardgebruikers. Denk aan geavanceerde bewegingszones, gezichtsherkenning of integraties met andere slimme apparaten in huis. Deze extra's kunnen het dagelijks gebruik van je slimme deurbel nog soepeler en intuïtiever maken, waardoor je echt waar voor je geld krijgt.

    Verlengde garantie

    Bij sommige slimme deurbellen met een abonnement geniet je van een verlengde garantie indien je het abonnement afsluit. Dit kan bijvoorbeeld een garantie van vijf jaar zijn of zelfs een levenslange garantie op je apparaat. De exacte garantievoorwaarden kunnen per fabrikant verschillen. Het is belangrijk om dit door te nemen. Vaak geldt de verlengde garantie ook enkel indien je het abonnement afsluit wanneer de reguliere garantieperiode nog niet is afgelopen.

    Opzeggen van een abonnement bij een slimme deurbel

    Elke aanbieder hanteert eigen voorwaarden, ook wat het opzegbeleid betreft. Over het algemeen is het wel zo dat het opzeggen van een abonnement bij een slimme deurbel heel eenvoudig gaat. Meestal kun je op elk gewenst moment opzeggen in de app. Vaak kun je kiezen of je meteen opzegt of aan het einde van de factureringsperiode. Soms kom je in aanmerking voor restitutie. Vooral wat dit betreft, zijn er verschillen tussen de diverse aanbieders. Houd er rekening mee dat het opzeggen van een abonnement soms gevolgen kan hebben voor de verlengde garantie. Als je later opnieuw een abonnement afsluit, heb je mogelijk geen recht meer op de verlengde garantie.

    Voor- en nadelen van een slimme deurbel zonder abonnement

    vrouw tikt op tablet met in andere hand bankkaart

    De laatste jaren is er een duidelijke trend richting producten en diensten op abonnementsbasis. Hoewel deze maandelijkse of jaarlijkse kosten vaak gerechtvaardigd zijn door de extra functies en diensten die ze bieden, voelen sommige mensen zich meer aangetrokken tot een eenmalige aankoop zonder verdere financiële verplichtingen. Dit geldt ook voor slimme deurbellen. Overweeg je de aanschaf van een slimme deurbel zonder abonnement? Houd dan rekening met een aantal voordelen en nadelen.

    Aanschafprijs

    In eerste instantie kan de aanschafprijs van een slimme camera deurbel zonder abonnement hoger uitvallen, zeker als er aanvullende componenten nodig zijn, bijvoorbeeld een Homebase. Je moet namelijk extra apparatuur aanschaffen en de fabrikant heeft een ander verdienmodel. Op de lange termijn kan een digitale deurbel zonder abonnement echter voordeliger zijn. Bovendien zijn de prijsverschillen heus niet altijd even groot en komt het zelfs voor dat een slimme deurbel zonder abonnement in aanschaf voordeliger is dan een model met abonnement. De onderstaande vergelijkende tabel vergelijkt de Google Nest Plus met het abonnement Nest Aware met andere slimme deurbellen zonder abonnement. Daarbij is de terugverdientijd van de digitale deurbel zonder abonnement weergegeven. Houd er rekening mee dat de beschikbare functionaliteiten sterk kunnen verschillen. Deze tabel vergelijkt enkel de prijs, zonder een waardeoordeel te vellen.

    Aanschafprijs Ring Video Doorbell 4Ring Protect Basic (per maand)Slimme deurbel zonder abonnementPrijs slimme deurbel zonder abonnementTerugverdientijd (maanden)
    € 169€ 3,99Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro + HomeBase 2€ 23918
    € 169€ 3,99Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro + HomeBase 3€ 29933
    € 169€ 3,99Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell€ 23316
    € 169€ 3,99Ezviz Battery-powered 2K+ Video Doorbell Kit DB2€ 169Directe besparing
    € 169€ 3,99Imou DB60 Video Doorbell Kit€ 139Directe besparing
    € 169€ 3,99Netatmo Smart Video Doorbell€ 23517

    Privacy

    Een van de grootste voordelen van een slimme deurbel zonder abonnement is de hoge mate van privacy. Aangezien er geen beelden of gegevens naar de cloud worden geüpload, blijven je gegevens lokaal opgeslagen. Dit kan voor velen een geruststellend idee zijn, wetende dat hun privégegevens niet worden gedeeld met externe servers. Let wel op, want ook slimme deurbellen zonder een abonnement maken vaak gebruik van een app waarbij er op de een of andere manier toch gegevens worden verzameld. Lees altijd de privacyverklaring van de fabrikant voor meer informatie hieromtrent.

    Meer over veiligheid en privacy bij slimme deurbellen

    Geen verborgen kosten

    Bij een slimme deurbel zonder abonnement weet je precies waar je aan toe bent. Het kan bijvoorbeeld dat een fabrikant van een slimme deurbel met abonnement ineens de abonnementsprijs verhoogt, waardoor je ineens maandelijks meer moet betalen voor je slimme deurbel. Dergelijke onverwachte kosten heb je niet als je kiest voor een slimme deurbel zonder een abonnement.

    Vergelijking van slimme deurbellen met of zonder abonnement

    Slimme deurbellen zijn er in diverse vormen. Er zijn veel punten waarop ze onderling met elkaar kunnen worden vergeleken. Een daarvan is het onderscheid tussen de slimme deurbel met en zonder abonnement. Een model met abonnement biedt vaak geavanceerdere functies zoals cloudopslag, extra videogeheugen, uitgebreide beveiligingsfuncties en soms zelfs een verlengde garantie. Hier staat tegenover dat er maandelijkse of jaarlijkse kosten mee gemoeid zijn. Een model zonder abonnement heeft als voordeel dat er geen terugkerende kosten zijn en vaak biedt het meer privacy, omdat gegevens lokaal worden opgeslagen. De initiële aanschafkosten kunnen echter hoger zijn.

    EigenschapSlimme deurbel met abonnementSlimme deurbel zonder abonnement
    AanschafprijsSoms lagerSoms hoger
    Maandelijkse of jaarlijkse kostenJaNee
    VideogeheugenMeestal uitgebreider met cloudopslagGelimiteerd en mogelijk uitbreidbaar
    CloudopslagJaMeestal niet
    Extra functiesJa, zoals gezichtsherkenning en geavanceerde bewegingszonesAfhankelijk van het model
    PrivacyGegevens worden naar de cloud geüploadGegevens blijven vaak (grotendeels) lokaal
    GarantieVaak verlengde garantie bij abonnementStandaard garantie

    Beste slimme video deurbel zonder abonnement

    man en vrouw met papieren in de hand discussiëren nabij laptop

    Bij het kiezen van de beste slimme video deurbel zonder abonnement zijn er veel dingen waar je rekening mee kunt houden. Hoewel de afwezigheid van abonnementskosten en de terugverdientijd belangrijke factoren zijn, zijn dit namelijk niet de enige aspecten die je in overweging moet nemen. De videokwaliteit, de duurzaamheid, de integratiemogelijkheden met andere slimme apparaten, het installatiegemak, de privacybescherming en zelfs het ontwerp kunnen allemaal een rol spelen.

    Ontdek de beste video deurbellen zonder abonnement

    Veelgestelde vragen over deurbellen en abonnementen

    Het kiezen van een goede slimme deurbel blijkt voor velen een uitdaging te zijn. Dit wordt verder gecompliceerd door het feit dat sommige modellen een abonnement vereisen, terwijl andere deurbellen perfect functioneren zonder terugkerende kosten. Veel consumenten zijn niet volledig bewust van de voor- en nadelen die bij elk type horen. Door deze kennislacune hebben ze vragen over dit onderwerp.

    Wat is de beste video deurbel zonder abonnement?

    Het antwoord op deze vraag is heel subjectief. Dit is sterk afhankelijk van de gebruikersvoorkeuren. Populaire merken die videodeurbellen zonder abonnement aanbieden en die goed worden gewaardeerd, zoals Eufy en Arlo, zijn in ieder geval te overwegen.

    Welke video deurbel is zonder abonnement?

    Er zijn verschillende video deurbellen op de markt die werken zonder een verplicht abonnement, zoals de Eufy Video Doorbell, de Arlo Video Doorbell, de Imou DB60 Video Doorbell en de Netatmo Smart Video Doorbell. Je betaalt bij deze modellen een eenmalig bedrag voor de hardware en kunt deze vervolgens gebruiken zonder maandelijkse kosten.

    Wat kost een Ring-deurbel abonnement?

    Het abonnement voor een Ring-deurbel kost € 3,99 (Basic) of € 10,00 (Plus) indien je per maand betaalt en € 39,99 (Basic) of € 100 (Plus) indien je per jaar betaalt.

    Werkt een Ring-deurbel zonder abonnement?

    Ja, het is mogelijk om de Ring-deurbel zonder abonnement te gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld livebeelden bekijken en deurbelmeldingen beantwoorden. Er worden echter geen opnames van die gebeurtenissen vastgelegd.

    Hoe kan ik mijn Ring-deurbel abonnement opzeggen?

    Je kunt je Ring Protect-abonnement opzeggen via de Ring-app of de website van Ring. Je kiest of je het abonnement meteen wilt opzeggen of op het einde van de gefactureerde periode.